Cost/Click

-12%

Total lead-uri

+46%

Cost/Conversii

-49%

Provocare.

Pe măsură ce auditam această companie, ne-am dat seama rapid că situația necesita mai mult decât optimizări Google AdWords. Pe lângă targetarea celor mai bune audiențe și obținerea unui trafic de calitate, am anticipat și identificat și alte obstacole ce puteau afecta profitabilitatea.

O primă problemă a fost reprezentată de site-ul învechit. Când am dat startul colaborării, site-ul se afla într-un proces de reconfigurare început cu mult timp în urmă. Rata de conversie era scăzută, deoarece utilizatorilor le era greu să găsească informațiile de care aveau nevoie pe site. Trebuia făcut ceva pentru a debloca și eficientiza procesul și a crește numărul total de lead-uri.

A doua problemă a constat în calitatea și relevanța lead-urilor. Creșterea ratei de conversie și a numărului de lead-uri a devenit prioritară. Fiecare formular de lead presupunea un cost asociat, deoarece implica un pachet preplătit care trebuie trimis prin poștă fiecărui client nou pentru a returna ochelarii folosiți în stare bună. Acest cost a poziționat obținerea unor lead-uri de calitate într-o preocupare primordială în contextul creșterii profitabilității. Când clientul a venit la noi, mai puțin de o treime din pachetele trimise reușea să convertească.

Rezultate.

Ne mândrim cu utilizarea unei metodologii agile care ne permite să ne adaptăm nevoilor clienților, nevoi aflate, de altfel, într-o continuă schimbare. Deoarece a devenit clar că traficul de calitate a fost risipit din cauza unui website confuz, cu o UX slabă, am știut că trebuie să facem ceva cu privire la îmbunătățirea ratei de conversie.

Am creat un nou landing page pentru a trimite traficul, în timp ce site-ul principal a fost regândit. Designul simplu și elegant al landing page-ului a fost atât de eficient încât am crescut conversiile cu 15% în prima lună! Landing page-ul a funcționat atât de bine încât, 8 luni mai târziu, continuam să direcționam tot traficul plătit către această pagină.

În doar câteva luni am observat o scădere cu 49% a costului pe conversie, în timp ce volumul total al conversiilor a crescut cu peste 46%.

Proiect

Remediere probleme de conversie

Client

Eyeglasses24

Domeniu

Retail, eCommerce

Livrabile

Design Landing Page
Design funnel nou
PPC Management
Display Advertising
Remarketing